kiiinga

- Born to fight, born to kill, born to rule your world!! :D

Patetiskt & tramsigt!

Kategori: LIFE

Här ligger jag, på sängen. Går in på Aftonbladet. Det första jag läser är om skjutningen i USA. 27 skadade, barn döda. Kompisar som har förlorat kompisar, föräldrar som har förlorat sina barn. Finns inga ord som beskriver hur sjuk värld vi lever. Några kämpar för sina liv, och jag ligger här i sängen, varm, med tak överhuvudet. Glad över att det är lördag och att det faktiskt är fest ikväll. Vilken sjukt värld i, om man säger så. Hur bra vi har det här i vårt lilla Sverige. Varför är vi då inte nöjda?

Varför är 90% av våran befolkning besvikna över en Disney grej? På något så sjukt tramsigt. På något som inte betyder något egentligen. På en grej som visas på tv en gång om året. Och jag kan nog svära på allt jag har, den dära dockan vi sitter alla och diskuterar om har ni redan glömt när julklapparna är på väg. Men det är en tradition säger många.
Men det köper jag tyvärr inte. För isf kan allt som började långt långt bak inte behöva ändras på...

Disney beslutade om att ta bort dessa klipp. Dessa tre dockor. För att inte generillisera dessa sterotyper. Vi lever trots allt på 2012. Om ni tycker det är helt fel kan ni då svara på varför ni då tycker att skyltdockorna som vi ser runt i butikerna ska byttas ut? Det ger en fel bild på hur vi tjejer/ på hur våra kroppar ser ut, tycker många. Alla är inte smala, alla har inte så stora bröst, eller den perfekta midjan.
Men vaddå? Det är en "tradition" på något som har funnits länge. Skyltdockorna har alltid sett ut så. Varför ska dem då byttas ut?

Problemet är att vi har för mycket fritid, och när vi har det, så letar vi efter fel. Brister. Något att klaga över. Och eftersom inte alla kan komma/kommer tycka likadant, skapar det senare en hatiskt stämning och diskution mellan oss än vad det egentligen handlar om. De skapar klyftor mellan oss. Det blir invandrarnas fel eller det är svenskarnas fel. Anti-vit. Blattelover. Rasist! Lägg ner. Jag är så sjukt trött på att läsa om saker som vi mot de. Vilka är vi? Vilka är de?
Vi alla har en hjärna, två öron, två ögon och ett hjärta. Använd dem. Tänk efter, lyssna, öppna upp ögonen själva och va mänsklig. Vi är trots allt samma samma i slutändan....

Ha en fin lördag vänner. Oavsett vilken hudfärg du har (hahaha) <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här: